Rymdtema i filmer

Rymdtema i film kan vara något av det bästa och anledningen är enkel. Rymdtema har nämligen allt – skumma skurkar, läskiga monster, spänning och en liten gnutta kärlek. Det har under åren gjorts mängder av framgångsrika filmer med rymdtema och några storfavoriter är såklart Aliens och Star Wars och några nyare filmer som toppade alla listor är Interstellar och Guardians of the Galaxy. Det är något med rymden som verkligen fascinerar oss människor och kanske är det för att rymden kan vara precis vad som helst. Detta innebär att rymden för någon kan vara något helt annat än för en annan person.

Rymd i film är ett återkommande tema som vi verkligen har fått se en hel del av på senare år. Förutom att nya Star Wars-filmer är på väg, dyker det titt som tätt upp filmer med ett annat rymdtema. Kanske har du sett filmer som Sphere och Deep Abyss? Dessa filmer har ett annorlunda rymdtema eftersom de inte utspelar sig i rymden utan under ytan. Dock handlar de också om utomjordiska saker, vilket är väldigt spännande. Det bästa med just rymdfilmer är att det finns så mycket olika att välja bland. Oavsett vilken genre du gillar finns det filmer med rymdtema. Om du vill se en läskig film med rymdtema är både Terminator och Aliens bra alternativ. Det finns även komedier som utspelar sig i rymden, exempelvis Guardians of the Galaxy och Galaxy Quest.

Klassiska filmer med rymdtema

Trots att du säkert har sett en hel del rymdfilmer i dina dagar, finns det vissa filmer som du absolut inte får missa. Och även om redan sett filmerna är de värda att se om gång på gång. Som du kanske redan har listat ut hamnar Stjärnornas krig högt på listan. Star Wars, som de också flitigt kallas, är mästerverk när det kommer till rymdfilmer. Filmerna drar in åskådaren till en annan värld. Att det nu ska komma nya Star Wars-filmer är såklart otroligt fantastiskt för alla oss fans.

Rymdtema i filmer är oftast lyckat och drar publik